Satunnaiset työt. mitä tukia?

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Heinakuu21

Satunnaiset työt. mitä tukia?

Lukematon viesti Kirjoittaja Heinakuu21 » 15 Loka 2021, 15:18

Heippa. Mitä tukia minun on mahdollista saada kun teen satunnaisia yksittäisiä vuoroja eikä säännöllisiä tuloja ole tällähetkellä ja vuoroja tässä työssä minulla ei ole juuri nyt. Etsin uutta työpaikkaa mutta en ole sitä vielä löytänyt.
Asun vuokra asunnossani ja kuluja on paljon eivätkä rahat meinaa riittää.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36482
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Satunnaiset työt. mitä tukia?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Loka 2021, 10:01

Hei

Koska olet pannut kysymyksesi opiskelijoiden etuuksien Kysy Kelasta -palstalle, oletan, että olet opiskelija ja saat opintotukea. Jos et ole opiskelija, sinun kannattaa lähettää kysymyksesi työttömyysturvan palstalle.

Tiesithän, että voit ehkä saada yleistä asumistukea asumismenoihisi. Tuloina huomioidaan opintoraha ja palkkatulot (ja muut säännölliset tulot). Asumistukihakemuksessa sinun pitää arvioida tulevan ajan tulosi. Ilmoita esimerkiksi todennäköinen kuukausikeskiarvo siltä ajalta, kun se on mahdollista tehdä.

Jos alat saada enemmän tuloja, tee silloin asumistuen tarkistushakemus valinnalla tulojen muutos.

Kelan myöntämä toimeentulotukikin voi tulla kyseeseen. Sinun pitää kuitenkin joka tapauksessa hakea asumistukea ja sen lisäksi muuta ensisijaista toimeentuloturvaetuutta, kuten työttömyysturvaa tai opintotukea. Mutta jos rahat eivät riitä, eikä muita etuuksia tule heti maksuun, voit sinä aikana hakea ja saada toimeentulotukea.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi