Asunto kirjoitusten jälkeen

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Jumpperi

Asunto kirjoitusten jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Jumpperi » 10 Tammi 2022, 11:21

Hei!
Olen kirjoitusten jälkeen muuttamassa toiselle paikkakunnalle töihin ja intti alkaa heinäkuun alussa. Kirjoitukset loppuvat 30.3. Saanko asumisavustusta palveluksen ajan jos otan asunnon niin, että vuokrasopimus alkaa huhtikuun alussa? Vai pitääkö minun ottaa se jo maaliskuun alussa ja maksaa tyhjästä kämpästä vuokraa kuukauden?

T. Utti 2/22

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1599
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Asunto kirjoitusten jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 12 Tammi 2022, 09:59

Hei Jumpperi!

Kela voi maksaa palvelusta suorittavalle sotilasavustuksen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista. Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä.

Hakemuksella Kela tarkistaa asiakkaan oikeuden tukeen, joten ennakkopäätöstä asiasta emme voi tällä palstalla antaa. Jos kyseessä on ns. lyhyempi asuminen asunnossa, kannattaa hakemukseen antaa selvitystä tilanteesta.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela